Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала нове дослідження успішності учнів. У ньому зазначається, що школам з низьким рівнем освіти необхідно не зменшувати кількість дітей в одному класі і не збільшувати кількість вчителів, а радше залучати більш кваліфікованих педагогів до викладання.


Читати дослідження «Ефективна освітня політика»


Дослідження показує, що в таких країнах, як Фінляндія, Республіка Корея чи Японія, кожен учень має рівні можливості навчатися з кваліфікованим вчителем, бо там професія вчителя є більш значимою та краще оплачуваною.

Згідно з PISA, спостерігається певна кореляція між країнами з високою професійністю викладачів та країнами з високою успішністю учнів. У найуспішніших в обох випадках державах вчителі постійно залучаються до тренінгів та отримують певні заохочення до саморозвитку.

Разом з тим, учні з країн, що брали участь у тестуванні PISA в 2015 році, не надто прагнуть стати вчителями – таке бажання висловили лише 4,2% опитаних. У країнах, де зарплата вчителів вища, більше хлопчиків хотіли би бути вчителями.



Поділитися цією статтею