IT-компанія EPAM провела велике дослідження і склала портрет майбутнього IT-фахівця. Одна з головних рис — досвід роботи викладачем. На цьому наголосили й інші профільні експерти в рамках форуму Education Summit 2022 від IT Ukraine Association.

ІТ-професії були серед найбільш затребуваних ще до 24 лютого, а після повномасштабного вторгнення росії попит на навчання зріс у рази. Наприклад, на безкоштовну навчальну програму IT Fundamentals for Ukrainian switchers подалася рекордна кількість охочих — понад 18 000, що в 10 разів більше, ніж реєстрацій на окремі курси компанії до війни. І на першому місці — освітяни (18%).

Схожу цифру на панельній дискусії навів і представник міністерства цифрової трансформації Данило Попов. Він наголосив, що в національному проєкті IT Generation, який безкоштовно дозволяє людині навчатися на ІТ-спеціаліста, великий відсоток учасників — з освітнім бекграундом.

Загалом портрет світчера в нову професію виглядає таким чином: паритетність між жінками та чоловіками, середній вік — понад 30 років. Засновники IT-курсів та корпоративних університетів визнають: у таких людей більше мотивації, дисциплінованості та вміння розставляти пріоритети. Тому часто вони виглядають більш виграшно на фоні молодих студентів.

Всі експерти дискусійної панелі зазначили: ця тенденція буде лише посилюватися.

IT Ukraine Education Summit 2022 — найбільша профільна подія, присвячена ІТ-освіті. На ній експерти обговорювали майбутнє ІТ-освіти, синергію корпоративної та вищої освіти, світчерство, підвищення якості, збереження ІТ-потенціалу на різних рівнях. Переглянути запис конференції можна за посиланням.

Поділитися цією статтею