Загальнодержавного локдауну в Україні, найімовірніше, не буде, але адаптивний карантин з великою імовірністю продовжать до серпня. Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль в інтерв’ю «РБК-Україна».

Зараз карантин встановлений до 30 червня.

«Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня Незалежності провакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом’якшення», — заявив прем’єр-міністр.

Він зазначив, що адаптивна модель карантину дає можливості: якщо показники захворюваності на коронавірус починають зростати, то обмеження вводяться автоматично, якщо ж ні — то країна живе в «зеленій» зоні. Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, карантин буде скасовано.

«Тому будуть або не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації й від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з’являтися нові штами. Це основні показники. Я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає», — уточнив прем’єр.

Кабмін, за словами Шмигаля, не планує вводити загальнодержавний локдаун. У разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це відбувалося минулої хвилі захворюваності.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею