Завтра, 5 листопада, «Освіторія» випускає перший український подкаст про громадянську освіту. Він міститиме практичні інструменти для вчителів, які можна буде використовувати на уроках.

Подкаст «Більше діла» дає дуже практичні інструменти для вчителів: чеклісти, списки доступних матеріалів, нові методики, лайфхаки та кращі практики від найпрогресивніших учителів України. Щоб продемонструвати, що громадянська освіта — це не нудна теорія, а живі знання і цінності, авторки залучили до створення подкастів громадських діячів. Спікерками стали відомі активістки Олександра Дворецька, Альона Горова, Марія Берізко, Катерина Ганус та інші. Завдяки подкасту громадянська освіта має стати щоденною навичкою кожної молодої людини.

«Більше діла» — ненудний подкаст про громадянську освіту. Ми віримо, що громадянська освіта — це не теорія з підручника. А конкретні навички, якими мають володіти сучасні підлітки. Тому ми зібрали практичні вправи для вас, вчителі. Щоб ваші учні та учениці знали: громадянська освіта — це менше слів і більше діла», — кажуть авторки подкасту.

Кожен епізод розкриває певну актуальну тему і дає вчителю вправу, яку можна вже завтра використати на уроці. Зібрала та адаптувала теми для подкасту найкраща вчителька громадянської освіти 2020 Леся Юрчишин. Як хакнути конфлікт? Як розвинути в собі навички майбутнього? Як громадянину взаємодіяти із державою? Ці та багато інших питань розкривають подкасти.

Подкаст буде розміщено у відео форматі на YouYube-каналі «Освіторії», в аудіо форматі — у мережі SoundCloud, та у текстовій версії на сайті «Освіторія.Медіа».

Кожен епізод подкасту містить текстовий контент із обов’язковими компонентами:

● чекліст учителя: інновації та лайфхаки викладання;

● Вчительський Конструктор: список можливих практичних вправ до уроку, вчитель може вибрати, що і з якими практиками комбінувати;

● перелік додаткових матеріалів та ресурсів на дану тему.

Попри те, що це перший український подкаст для вчителів громадянської освіти, він висвітлює універсальні теми. Вони будуть цікаві й корисні усім вчителям, адже громадянська освіта — наскрізна компетенція, яку слід розвивати на всіх уроках.

Подкаст створено Громадською спілкою «Освіторія» за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст подкасту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Поділитися цією статтею