До 80-х роковин трагедії Бабиного Яру у всіх школах України пройде Національний урок пам’яті

29 вересня, до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру одночасно в 15 тисячах шкіл України пройде Національний урок пам’яті.

Урок покликаний виробити негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, зазіхань на право на життя.

Підготовлено серію методичних рекомендацій та сценаріїв уроку для вчителів. Зокрема, буде використовуватися освітня платформа «Червона точка пам’яті», яка дозволить учням зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну. За допомогою платформи кожен школяр зможе додати на карту свою «червону точку» у вигляді записаного спогаду, копії документа із сімейного архіву, знахідки з місцевого музею або інформації про пам’ятник жертвам Голокосту у відповідному населеному пункті.

Усі матеріали підготовлені з урахуванням віку й емоційної зрілості школярів. Ознайомитися та завантажити матеріали можна за посиланням.

Онлайн-платформа «Червона точка пам’яті», на базі якої відбудеться урок, присвячена вивченню історії Другої світової війни й Голокосту та створена як помічник учителям історії. Платформа пропонує нову методику викладання шкільного предмета, інтерактивну та цікаву для учнів.

У режимі реального часу вчителі та школярі вже зараз документують локальну й регіональну історію Другої світової війни та Голокосту, а саме записують спогади очевидців, оцифровують музейні експонати й артефакти з домашніх архівів, шукають інформацію про місцеві пам’ятники жертвам Голокосту. Усі записані свідчення й оцифровані пам’ятки додаються на платформу та стають червоними точками на карті, які складаються в спільну єдину історію. Головна мета проєкту — сформувати таке суспільство, у якому не можливе повторення трагедії, подібної до Голокосту.

Раніше Міністерство освіти і науки України схвалило платформу «Червона точка пам’яті» та методичні матеріали для роботи з освітніми проєктами на ній.

Поділитися цією статтею