У Пущі-Водиці поблизу Києва презентували проєкт Міжнародного центру дитячої наукової творчості, повідомляють на сайті МОН.

Вчора, 12 серпня, там заклали капсулу часу, послання для якої писали МАНівці — переможці міжнародних конкурсів, а також Президент України Володимир Зеленський, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет і президент МАН Станіслав Довгий.

Надсучасний науковий центр зводять для проведення всеукраїнських і міжнародних заходів, підготовки освітян і молодих науковців. Будівництво відбувається за ініціативи МАН під егідою ЮНЕСКО, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук.

Наразі до проєктування та обладнання 12 лабораторій природничих наук, технологій, інженерії та математики залучені фахівці з національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA, Європейської організації з ядерних досліджень CERN, Аргонської національної лабораторії.

Центр матиме власну обсерваторію та лабораторію прототипування, завдяки яким молоді дослідники космосу та винахідники зможуть працювати із сучасним обладнанням. А ще — всю необхідну інфраструктуру для освітніх і конкурсних подій: 3 конференц-зали, кінолекційну залу та сферичний кінотеатр. Подбали й про власну систему енергозабезпечення, готель для викладачів і молодіжний хостел, їдальню та спортивно-оздоровчий комплекс.

Поділитися цією статтею