Організація ефективного навчального процесу в дистанційному чи змішаному форматі все ще залишається викликом для вчителів. Відповіді на запитання тепер можна буде отримати в онлайн-курсі «ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання».

Курс створений громадською спілкою «Освіторія» спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE).

Онлайн-курс розроблений для вчителів 1–11-х класів усіх освітніх галузей. Він дозволяє створити своєрідний конструктор уроку з певних пазлів, що полегшить вчителям підготовку до уроків у різноманітних форматах. Курс уже доступний на онлайн-платформі «О.університет».

«Станом на зараз близько 900 000 українських школярів мають змогу навчатися лише онлайн через безпекові умови. Особливо у прифронтових регіонах. Тож наше завдання — допомогти вчителям організувати якісний навчальний процес у дистанційному та змішаному форматах. Слухачі курсу дізнаються, як побудувати цифрове освітнє середовище і які інструменти використовувати для організації навчального процесу. Ми залучили найкращих українських та міжнародних експертів аби навчити вчителів тримати увагу учня в онлайні та інтерактивно взаємодіяти з класом, якісно проводити оцінювання та адаптувати навчальний матеріал для онлайн-уроку або для уроку в змішаному форматі. Ми хочемо допомогти педагогам усіх галузей і надати їм інструментарій для організації ефективного навчального процесу», — каже Анна Сидорук, виконавча директорка громадської спілки «Освіторія».

Навчальний контент онлайн-курсу базується на наукових розробках та принципах сучасного навчання: нейрофізіології навчання, універсального дизайну, «натхненного навчання», навчального дизайну «ABC», зворотного дизайну тощо.

Вперше в одному курсі надано рекомендації щодо дистанційного та змішаного навчання всіх шкільних предметів від учителів-практиків. Відповідно до специфіки кожного предмета експерти на практичних прикладах продемонструють стратегії створення уроків дистанційного та змішаного форматів.

Серед експертів онлайн-курсу:

  • Лілія Варченко-Троценко, доцентка Київського університету імені Бориса Грінченка;
  • Юрій Гайдученко, учитель української мови і літератури НВК «Новопечерська школа», керівник тренінгового центру ГС «Освіторія»;
  • Антоніна Букач, керівниця Академії цифрового розвитку, розробниця тренінгів і навчальних курсів для вчителів із цифрових компетентностей, сертифікована тренерка Google.

Крім українських експертів, до курсу залучені фахівці зі США та Великої Британії.

Після проходження онлайн-курсу учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 30 годин.

Крім того, у межах навчального проєкту «ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання» у різних куточках країни відбудеться серія регіональних офлайн-тренінгів, де вчителі зможуть опанувати сучасні технології дистанційного та змішаного навчання. Навчання безоплатне. Розклад тренінгів у грудні доступний за посиланням.

Зареєструватися

Поділитися цією статтею