Стартувала програма «Школа сталого розвитку МХП». Ця програма з’явилася вперше і передбачає залучення учнів п’ятих класів.

На уроках діти будуть знайомитися з поняттям сталого розвитку, Глобальними цілями розвитку. Партнерами програми виступають Центр «Розвиток КСВ» та Благодійний Фонд «МХП — Громаді», які будуть підтримувати проєкт на місцях.

Мета проєкту — створення екосистеми для інтегрального виховання нового відповідального покоління, розвитку критичного мислення та формування цінностей і принципів на базі Цілей сталого розвитку ООН у процесі навчання у школі.

Проєкт буде реалізовано на базі шкіл в регіонах присутності підприємств холдингу МХП разом із вчительською спільнотою, волонтерами МХП, амбасадорами МХП, експертами та консультантами, починаючи з 5-го класу та буде масштабуватися і в старших класах. Також лекції для дітей будуть читатися й топменеджментом МХП, адже питання розвитку молодого покоління — близькі й важливі топменеджменту компанії. МХП підтримує цінності, з якими живе весь світ — цілі Сталого розвитку ООН.

«Я сама є мамою двох дітей і мені не байдужий розвиток молодого покоління. Ідея нашого проєкту полягає у побудові освітньої системи для дітей. Над створенням проєкту працювало багато людей. Колеги в МХП приділяють свій особистий час і йдуть у корпоративне волонтерство, бо кожен розуміє — виховання нового українця чи українки важливе для того, щоб побудувати сучасну Україну. Люди, які готові змінюватися самі, змінюють і світ навколо себе», — зазначила Анастасія Соботюк, керівниця проєкту, директорка Департаменту зв’язків з інвесторами МХП.

Учні п’ятих класів трьох шкіл вже пройшли посвяту в чемпіони програми та «важливий урок в житті», кожен став амбасадором 17 Глобальних цілей ООН. Офіційна посвята й перші уроки розпочалися з міста Канева, Черкаської області 3 лютого, 4 лютого посвята відбулася в місті Ладижин, що на Вінничині, а завершилася 5 лютого в місті Миронівка Київської області.

Програма «Школа сталого розвитку МХП» триватиме до кінця цього навчального року. А вже на початку 2021–2022 навчального року планується масштабування проєкту.

Поділитися цією статтею