Завдання цих мультфільмів — допомогти дорослим почати розмову про захист від сексуального насильства. Адже на прикладах героїв зробити це набагато легше. Мультфільми підійдуть для підлітків віком 12–15 років.

Щороку з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Її мета — привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми. У межах цієї кампанії організатори діляться матеріалами, які можуть стати в пригоді батькам і вчителям старших класів.

Перший мультфільм — «Подруга в небезпеці. Історія Оленки і Марії». Цей мультфільм розповідає про ситуацію насильства над подругою. У головної героїні дилема: чи варто розповідати комусь про цю ситуацію? Чи це особиста справа кожного? На його прикладі можна обговорити з дитиною ситуацію, коли насильство відбувається не з нею, а з подругою: як діяти, кому про це розповісти, які ознаки насильства.

Другий мультфільм — «Сексуальне насильство в родині». За статистикою, близько 80% злочинців, які здійснюють сексуальне насильство над дитиною, є знайомими дитини. Дитині про це важко розповісти, адже в більшості випадків злочинець дуже вдало маніпулює, змушує постраждалу тримати все в секреті й відчувати провину. На прикладі цього мультфільму з дитиною можна обговорити дії, які є неприйнятними і про які обов’язково потрібно розповісти батьками.

Більше матеріалів є на сайті та YouTube-каналі. 

Поділитися цією статтею