Столичний департамент освіти опублікував детальні умови роботи закладів освіти Києва за умови впровадження різних рівнів карантинних обмежень. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян під час засідання колегії Київської міської державної адміністрації.

«У разі встановлення «жовтого» або «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки заклади організовуватимуть освітній процес у «змішаному» форматі: як дистанційно, так і очно в закладі освіти з дотриманням усіх протиепідемічних вимог, але виключно за умови вакцинації 80 % і більше працівників закладу освіти», — розповіла Олена Фіданян.

Заклади, в яких понад 20% персоналу не вакциновані від COVID-19 (із можливістю це документально підтвердити), не зможуть приймати учнів.

Директорка департаменту додала, що в разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки заклади освіти (незалежно від форм власності) працюватимуть дистанційно. Винятком є дитячі садочки, початкові школи та спеціальні заклади освіти, які, як і минулого навчального року, не закриватимуть.

Департамент освіти і науки оновив рамкові пропозиції для закладів освіти та підготував рекомендації щодо роботи в новому навчальному році.

Також з 1 вересня у київських закладах освіти заборонено масове відвідування закладів батьками взагалі. Індивідуальне відвідування можливе лише за наявності сертифіката вакцинації або негативного результату ПЛР-тесту, проведеного не більш як за 72 години до відвідування закладу.

Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Таке рішення поширюватиметься на заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти незалежно від форм власності та інклюзивно-ресурсні центри.

Згідно з документом, проведення батьківських консультацій та зборів педагоги мають організовувати в онлайн-режимі.

Поділитися цією статтею