КМДА повідомила про запуск нового проекту з масового вивчення англійської «#Київ заговорить англійською» для 10 тис. жителів міста. Про таке рішення заявив мер Києва Віталій Кличко під час підписання угоди між адміністрацією та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.

Проект залучатиме міських чиновників, співробітників комунальних служб, людей з інвалідністю, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Це допоможе їм стати більш конкурентоспроможними на ринку праці та підвищить їхню здатність комунікувати з іноземцями, яких у столиці є значна кількість. «В Україні англійську на належному рівні знають лише 7% громадян», — виокремив основну проблему, що потребує вирішення, в цій сфері Кличко. Також планується запровадити вивчення англійської за інноваційним методом у столичних навчальних закладах.

Курс проходитиме за інноваційним методом змішаного навчання (blended learning). Метод розроблений командою Соціального проекту вивчення іноземних мов Lingva.Skills та передбачає як навчання з викладачем у класі, так і самостійне вивчення за допомогою дистанційних завдань.

Це вже не перший проект КМДА з масових курсів англійської. У 2015 році адміністрація започаткувала безкоштовні курси Capital English для всіх охочих киян. Згодом столична влада ініціювала та запровадила курси Capital English for Police для Служби 102, столичних патрульних, для прикордонників в аеропортах «Бориспіль» і «Київ».

Поділитися цією статтею