Олександр Степанець та Євгеній Андрієвський взяли участь у міжнародній онлайн-олімпіаді з ментальної арифметики. Дев’ятирічний Олександр здобув перше місце, а семирічний Євгеній — третє.

Про це повідомляє «Суспільне». 

Ментальна арифметика — це система розвитку дітей, яка базується на методиці усного рахунку. У цьому допомагають спеціальні рахівниці «абакус». 

«У ментальній арифметиці немає ні відмінників, ні двієчників. Є працьовиті й ліниві. Тобто навіть той самий двієчник може стати чемпіоном ментальної арифметики, якщо він працює на платформі. Тут кожного дня праця, старанна праця. Це розумовий спорт, тренування мозку кожного дня. Дитина, яка працює кожного дня, досягає колосальних результатів. Євгеній та Олександр отримали високі нагороди завдяки своїй праці. Передусім праці», — каже викладачка ментальної арифметики Оксана Скороход.

Міжнародна олімпіада проходить раз на рік. У грудні 2022 року в ній змагалося понад 330 дітей з усього світу віком від 5 до 14 років. Зокрема, учні школи «Indigo mental club Ніжин та Чернігів» Олександр та Євгеній. 

Олександр живе у селищі Олешків Чернігівського району. Він займається з педагогом раз на тиждень, але щодня виконує завдання на спеціальній онлайн-платформі. Євгеній — з міста Ніжин, першокласник. Вивчати ментальну арифметику він почав у 5 років. Мати хлопчика зазначає: можливо, надалі ментальна арифметика пов’яже життя її сина із програмуванням.

Фото: pexels.com

Поділитися цією статтею