Маленькій дитині важливо мати людину, якій вона може довіряти і навіть залежати від неї. Тому, як показують дослідження вчених із США, малюки, які мають погані стосунки зі своїми матерями, як правило, прив’язуються або мають залежні стосунки зі своїми вихователями та вчителями.

Крім того, дослідники кажуть, що діти, які менше спілкуються з батьками, стають тривожними, закритими і сором’язливими в початковій школі, передає видання Studyfinds.

Деякі психологи запевняють, що досить міцний зв’язок дитини з учителем з раннього віку може допомогти малечі уникнути надто тривожних чи сором’язливих рис у підлітковому віці.

Так, за словами дослідниці Робін Нойгаус, дослідження доводить, що вчителі та вихователі можуть відігравати ключову роль для дітей. 

Відомо, що у дослідженні вчені оцінювали прихильність матері та дитини. Ці самі елементи також вимірювались між дітьми та їх вчителями. Спочатку досліджували дітей у віці 3 років, потім у 4,5 роки, а після цього, коли діти були в першому, третьому та п’ятому класах.

Тож батьки повинні виявляти більше прихильності до своєї дитини, турбуватися про неї та завжди підтримувати.

Поділитися цією статтею
Автор: