Діти розповідають про Майдан: випустили освітній відеоролик

Національний музей Революції Гідності презентував новий освітній ролик «Люди створюють історію», виготовлений разом із командою компанії «WhiteMovie Production», повідомляється на сайті музею.

Відео створено передусім для школярів. Адже історії розповідають школярі — свідки тих подій. Цей відеоролик змальовує історію, що допоможе сформувати цілісне уявлення про значення та цінності Революції Гідності, й розповідає, що спонукало українців вийти на Майдан, яких змін зазнала їхня свідомість та як ці події вплинули на майбутнє України. Відеоролик слугуватиме додатковим джерелом матеріалу для вчителів історії та батьків, які хочуть розповісти своїм дітям про Революцію Гідності.

«Створення цього відео для нас також було певним дослідженням. Коли будуєш історію на інтерв’ю, можеш прогнозувати, але стовідсотково не знаєш, якими будуть відповіді. Я здивувалася, що є проблема необізнаності школярів у темі Майдану. Дітям складно відповісти на запитання про Революцію Гідності. Із дітьми треба, по-перше, говорити їхньою мовою — це покоління візуального контенту. А по-друге, це треба робити чесно, не моралізуючи. Бо то покоління, яке не сприймає пропаганду. Тому важливо було, щоб цю історію розповіли діти. Діти активістів Майдану, які пам’ятають щось про ці події, можуть розповісти про них, їм є що згадати, й вони мають уже певну громадянську позицію. Також героєм ролика є хлопець, який тільки пізнає тему. Він художник і хоче створити комікс про Революцію Гідності. Хочеться, щоб таких дітей ставало більше. Для цього ролик і створено», — наголосила Нелля Дубовська, режисерка компанії «WhiteMovie Production».

Відеоролик можна переглянути на YouTube-каналі Музею. Також освітні заклади й організації, які провадять просвітницьку роботу, можуть звернутися до Музею й отримати відео для поширення на своїх ресурсах.

Поділитися цією статтею