Міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив на необхідності повернути очне навчання в школи. Це слід зробити, якщо в закладі 100 % працівників вакциновані, написав він у Telegram-каналі.

«У разі досягнення працівниками школи показника вакцинованості (100 % у червоній зоні) дітей треба повертати за парти. Із таким закликом я звертаюся до засновників закладів освіти», — написав міністр.

За його інформацією, принаймні однією дозою вакцини щеплено 95,4 % працівників шкіл. Найкращу статистику повного циклу вакцинування освітян демонструють: Харківська — 90,9 %; Черкаська — 90,3 %; Донецька — 89,9 %; Дніпропетровська — 88,3 % області.

Антилідерами за кількістю невакцинованих освітян на сьогодні є: Рівненська область — 8 %, Тернопільська — 7,1 % та Закарпатська — 7 %.

Дистанційно зараз навчаються 5,4 тисячі шкіл, або майже 40 % від загальної кількості. Лідерами онлайн-навчання є Львівщина — 636 шкіл та Одещина — 621. Деякі школи вирішили продовжити канікули, таких — 84 заклади, переважно на Миколаївщині — там 59 шкіл досі на канікулах.

Поділитися цією статтею