Невакцинованих дітей, у яких немає протипоказань до щеплення, не треба допускати до шкіл — їм краще обрати альтернативний формат навчання, наприклад, дистанційний, повідомив новопризначений головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю LIGA.Life.

Головний санлікар згадав рішення Верховного Суду, який встановив, що відсторонити від занять дитину, яка не має щеплень за віком, — законно.

«Я б зважав на рішення Верховного Суду щодо недопуску невакцинованих дітей до закладів освіти. І запроваджував подібні норми в законі: не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказів. Вони все одно можуть обирати альтернативу — дистанційний формат абощо», — розповів Ігор Кузін.

Він посилається на прецедент — Верховний Суд не задовольнив позов мами, яка вимагала дозволити її доньці відвідувати школу без щеплень. Там наголосили, що відсторонення від занять дитини, яка не має щеплень — законне.

Водночас у Мін’юсті підтвердили, що діти, які не отримали профілактичні щеплення не через медичні протипоказання, не мають права відвідувати дитячі колективи.

Також головний санлікар наголосив, що потрібно посилити відповідальність за підробку довідок про вакцинацію.

Поділитися цією статтею