Школи цього року можуть продовжити навчання влітку, якщо не встигають вичитати навчальну програму до кінця травня. Чи є в цьому необхідність — може вирішувати школа.

Це вирішили зробити, наприклад, у черкаських школах, тож діти підуть на літні канікули пізніше, повідомляє Департамент освіти у Черкасах.

Заступниця міського голови у Черкасах Марина Гаркава повідомила, що школи будуть завершувати навчальний рік 8 червня.

Згідно із законом, навчальний рік не повинен тривати довше 1 липня та має становити обов’язково 175 навчальних днів. Рішення про структуру навчального року, а також його завершення школи ухвалюють самостійно.

Зокрема, раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов розповів, що навчальний рік у школах можуть продовжити, якщо виникне така потреба.

Так, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський раніше повідомив, що столична влада ухвалила рішення не продовжувати навчальний процес у школах на літо. У КМДА вважають, що дистанційне навчання під час карантину не спричинило суттєвого відставання від затвердженої програми.

Утім, за повідомленнями батьків у соцмережах у деяких школах Києва учні все ж відвідуватимуть класи в червні — деякі школи вже ухвалили це рішення, в інших опитують батьків про потребу таких занять.

Поділитися цією статтею