За ініціативи держустанови «Український інститут книги» було сформовано Експертну раду, що покликана була відібрати перелік книжок, що які будуть закуплені дляо українських бібліотек. Про це повідомляється на сайті інституції.

Планується закупити 741 назву книжок загальним накладом понад мільйон примірників від 92 видавництв на загальну суму в майже 120 млн грн. Порівняно з минулим роком фінансування з державного бюджету зросло більше ніж удвічі.

Повний перелік книжкової продукції, яку отримають бібліотеки, міститься за посиланням (лише виділена жовтим 741 позиція). КУнижки відбиралися за критеріями актуальності, попиту на них, їхньої якості та з урахуванням різноманітності тематики та жанрів). Перелік містить багато дитячої літератури, видань зі шкільної програми, більш якісних і нових перевидань творів, які вже сталивших класикою.

«Зараз ми повинні забезпечити поінформованість бібліотек про нові надходження і будемо працювати в цьому напрямку. Спільно з Міністерством культури також будемо робити все можливе у питанні підвищення кваліфікації бібліотекарів», — зазначила директор Українського інституту книги Олександра Коваль.

Поділитися цією статтею