Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства «Демократична школа» запрошує зацікавлені навчальні заклади до участі у третій хвилі програми.

Хочете реформувати Ваш навчальний заклад, користуючись правом на шкільну автономію? Хочете довідатися, як створити інклюзивне й безпечне навчальне середовище у школі? Хочете, щоб ваша школа виховувала відповідальних та активних громадян? Долучайтеся!

На початку 2018 року 46 відібраних шкільних команд пройдуть вступний тренінг з демократичного розвитку школи. Після цього тренери програми допоможуть школі здійснити оцінку потреб для демократичних змін, розробити й реалізувати шкільні проекти у 2018/2019 навчальному році, а також сприятимуть обміну досвідом між школами з різних областей України.

До участі у вступному тренінгу запрошуються команди від шкіл у складі 4 осіб:
1) директор школи;
2) заступник директора чи вчитель (до участі запрошуємо вчителів, які мотивовані запроваджувати системні демократичні зміни у школі. Предметна спеціалізація учасників значення не має);
3) представник батьківського комітету школи, який не працює у школі;
4) представник місцевої влади або неурядової організації, що співпрацює зі школою.
Команда обирає й зазначає у заявці координатора – особу, яка відповідатиме за комунікацію з командою програми.

Зацікавлені команди мають подати заявку, використовуючи онлайн-форму. Заявки приймаються українською мовою.
Кінцевий термін подання заявок: до 10 листопада 2017 року включно. Результати відбору будуть повідомлені обраним кандидатам до 30 листопада 2017 року.

Програму реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки реформ середньої освіти в Україні. Програма фінансується МЗС Норвегії.
Програма спрямована на поглиблення культури демократії й розвиток громадянських компетенцій через демократичні зміни у школі відповідно до концепції Нової української школи та нового закону про освіту.

Більше – на сайті програми та у Фeйсбуці.

Поділитися цією статтею