Данія сьогодні почала відновлювати школи після місячного закриття через коронавірус, ставши першою країною в Європі, яка це зробила, повідомляє The Local. Також з понеділка навчання планують відновити в Норвегії.

Заняття поновлюють лише дитячі садки та початкові школи в половині муніципалітетів Данії й лише близько третини шкіл Копенгагена. Решту планують відкрити до 20 квітня.

Діти будуть вчитися в реорганізованих класах, розроблених відповідно до суворих нових санітарних правил. Школи зобов’язані забезпечити відстань у два метри між партами в аудиторіях.

Вчителі мають слідкувати, щоб учні ніколи не були групами з більш ніж двох осіб у приміщенні і не більш ніж уп’ятьох на вулиці.

Класи розділили на дві-три групи, обмеживши кількість учнів у класі до 12. Також у доступі дезінфекційні засоби, щоб заохотити школярів регулярно мити руки.

Тим часом, бари, ресторани, перукарні, торгові центри та дискотеки залишаються закритими, а збори понад 10 людей заборонені.

Соціально-дистанційне навчання:


«У нас є простір, тому що ми використовуємо аудиторії, якими зазвичай користуються старші класи, які зараз працюють з дому», — сказав директор школи в Норребро Генрік Вільгельмсен, додавши, що це буде проблемою, коли старші учні також повернуться.


Деякі батьки висловилися проти відкриття шкіл, посилаючись на проблеми з охороною здоров’я.

У Норвегії дошкільні заклади відкриваються 20 квітня, а школи — з 27 квітня для 1-4-х класів. Також дозволять позашкільну діяльність.


«Це буде повільно і обережно, щоб ми могли безпечно повернутися додому», — заявив міністр охорони здоров’я Норвегії Бент Хой, повідомляє Norway Today.


Поділитися цією статтею