Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватися неповнолітніх пасажирів, повідомляють на офіційному сайті МОЗ.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, з 21 жовтня буде посилено правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки. З цього дня всі пасажири та водії міжрегіональних перевезень повинні мати негативний ковід-тест або щеплення. Це стосується як залізниці, так і автотранспорту.

Втім, міністр охорони здоров’я повідомив, що нові правила перевезень поширюються лише на повнолітніх осіб: громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

«Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування в громадських місцях, зокрема транспорті», — розповів міністр охорони здоров’я Володимир Ляшко.

Поділитися цією статтею