Міністерство освіти і науки планує змістити дату зовнішнього незалежного оцінювання з математики з 28 на 27 травня. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає це грубим порушенням прав випускників. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Омбудсмен повідомив, що Міністерство освіти і науки планує забрати у випускників 11-го класу день відпочинку та підготовки між ЗНО з англійської мови та обов’язковим тестом з математики.

Адже попередній тест ЗНО перед математикою — англійська мова, і він відбудеться 25 травня.

«За графіком наступний тест мав би бути 28 травня, що давало б випускникам три повноцінні дні на відпочинок та підготовку. Але за пропозицією Департаменту освіти і науки КМДА готується наказ МОН про перенесення тестування з математики на день раніше — 27 травня», — написав Горбачов.

Омбудсмен назвав причину, чому МОН планує змістити дату ЗНО з математики: Департамент освіти і науки Києва звернувся до УЦОЯО з пропозицією змінити дату тестування з математики на 27 травня, щоб у п’ятницю, 28 травня, провести свято останнього дзвоника.

«Тобто пропонується зменшити кількість днів між складними тестами заради того, щоб провести «останній дзвоник» не у суботу. Хоча у 2018 році 1 вересня також припало на суботу, і чимало шкіл провели свята саме в цей день. Тоді це не викликало жодних заперечень», — наголосив омбудсмен.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Безкоштовно підготуватися до ЗНО можна на платформі ILearn.

Підготуватись до ЗНО безкоштовно
Поділитися цією статтею