В Україні збільшується кількість випадків жорстокого поводження з дітьми в закладах дошкільної освіти. Однак винні часто залишаються непокараними, адже встановити факт злочину практично неможливо. Щоб запобігти цьому, на сайті Президента з’явилася петиція про «Обов’язкове обладнання всіх дитсадочків системами відеоспостереження».

Документ вже набрав необхідну для розгляду кількість голосів.

«На сьогоднішній день збільшується кількість випадків жорстокого поводження з дітьми у закладах дошкільної освіти як зі сторони їхніх однолітків, так і зі сторони вихователів. Це проявляється у моральному (ігнорування дитини, систематичне приниження та знущання, словесні образи тощо) або фізичному насильстві. Таке поводження з дитиною завдає непоправної шкоди її здоров’ю, розвитку і соціалізації, нерідко стає й загрозою її життю чи навіть є причиною смерті», — йдеться у тексті петиції.

Встановити факт жорсткого поводження з дитиною майже неможливо, а тому винні залишаються непокараними, або ж навпаки, осуду піддаються невинні люди. Під час звернення до уповноважених органів, у більшості випадків такі органи залишаються безсилими за відсутності відповідних доказів або ж узагалі відмовляються брати подібні справи. Все це призводить до того, що агресори почуваються безкарними, а діти і далі страждають від їхніх дій.

Ситуацію може виправити обов’язкове впровадження системи відеоспостереження в закладах дошкільної освіти, вважають автори петиції.

Пропонується розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо внесення змін до чинного законодавства, які встановлюватимуть обов’язок для всіх закладів дошкільної освіти обладнувати свою територію системами відеоспостереження.

Зараз петиція набрала 25 084 голосів з 25 тисяч необхідних і має статус «очікує на розгляд».

Поділитися цією статтею