Ірландія повертається до жорсткого карантину з 21 жовтня, повідомляє BBC. Це перша європейська країна, що починає другу хвилю суворих обмежень через поширення коронавірусу. Школи та садочки однак закривати не будуть. «Ми не можемо і не будемо перетворювати майбутнє дітей та молоді на ще одну жертву цієї хвороби», — заявив прем’єр-міністр Ірландії Мікал Мартін у своєму телевізійному зверненні в понеділок 19 жовтня. Ірландський уряд просить людей залишатися вдома і працювати, за можливості, віддалено, пересуватися можна лише в радіусі 5 кілометрів від дому, бари та ресторани працюватимуть у режимі «їжа із собою».

У Франції з 17 жовтня почала діяти комендантська година в Парижі та інших великих містах — люди мають залишатися вдома з 21-ї години вечора до 6-ї годину ранку. Проте школи поки не закривають. У вересні французький уряд послабив обмеження щодо роботи шкіл: якщо лише в однієї дитини в класі виявили COVID-19, решта учнів все одно можуть ходити до школи. Міністр освіти Франції наголошує, що цей навчальний рік має бути якомога більш «нормальним» після того, як діти кілька місяців провели вдома.

У Нідерландах також вводять нові правила: скасовують масові заходи, магазини працюють лише до 20-ї години вечора, ресторани готують лише «їжу з собою», але школи, басейни та дитячі спортивні секції продовжують працювати.

Схожі обмеження вводять і в Італії, повідомляє BBC: люди мають носити маски всюди — надворі і в приміщеннях, окрім власних домівок. Школярі від 6 років також повинні одягати маски в шкільних коридорах, а учні старших класів починають навчання пізніше.

Поділитися цією статтею