Робота закладів освіти напряму залежатиме від кількості вакцинованих працівників, нагадав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

«У «червоній» зоні карантину заклади освіти працюватимуть офлайн, лише якщо 100 % працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садочки та 1–4-ті класи школи продовжать працювати у звичайному, очному форматі», — написав прем’єр-міністр.

Сьогодні принаймні однією дозою вакцини від COVID-19 щеплено вже 81 % працівників шкіл.

За останні 5 днів на 18 % збільшилася кількість вакцинованих освітян першою дозою у Львівській області, на майже 14 % — у Дніпропетровській. Цю інформацію навів у Telegram-каналі міністр освіти Сергій Шкарлет.

Повний цикл щеплення отримали:

  • Луганська область — 67,9 % вчителів;
  • Черкаська — 64 %;
  • Полтавська — 62,8 %;
  • м. Київ — 62,6 %;
  • Сумська область — 59,7 %.

Натомість відчутного прогресу в показниках вакцинації поки не демонструють Херсонська, Рівненська і Одеська області.

«Дані статистики вкотре засвідчують, що успіхи вакцинальної кампанії серед педагогів безпосередньо залежать від ефективності роботи органів місцевої влади. Вакцина — є. І я звертаюся з проханням до керівників закладів освіти, департаментів (управлінь) освіти і науки ОДА, місцевих органів управління освітою не зволікати та вживати всіх можливих заходів для покращення ситуації з вакцинації освітян», — наголосив Шкарлет.

Поділитися цією статтею