Громадська спілка «Освіторія» спільно із дослідницькою агенцією Fama реалізує масштабне опитування серед студентів, які здобувають педагогічну освіту.

Головна мета — визначити основні бар’єри входження у професію вчителя та оцінити рівень вмотивованості працювати у школі. Тривалість опитування — до 5 хвилин, збір відповідей триватиме до 26 травня 2024 року. Пройти його можна за посиланням. 

«Опитування студентів педагогічних спеціальностей є дуже важливим для розуміння, як розвиватиметься професія вчителя далі та хто буде вчити наших дітей. Мало просто зазначити про “кадровий голод” у сфері освіти, варто вже зараз розмовляти із “молодим резервом”. Звісно, кожна генерація нових вчителів відрізняється: мисленням, підходами, але й окремо важливо — мотиваційними факторами. Що негативно впливає на бажання працювати у школі? Що, навпаки, має позитивний вплив на рішення йти до учнів? Вже на глибинних інтерв’ю зі студентами ми переконались, що зарплата — далеко не єдиний чинник, як багато хто може подумати. Кругозір майбутніх педагогів дуже широкий, вони зазначають про неочевидні моменти у роботі вчителя. Впевнена, що результати всеукраїнського опитування студентів здивують і наштовхнуть на потрібні дискусії й зміни», — вважають організатори опитування.

Усі респонденти зможуть взяти участь у розіграші подарунків від «Освіторії», серед яких худі, два подарункові сертифікати у книгарню «Сенс» та квитки на освітній фестиваль «Вчителі майбутнього» у Львові. Серед усіх учасників організатори оберуть 5 переможців випадковим чином. Команда дотримується принципів конфіденційності, однак для участі у розіграші необхідно вказати контактні дані.

Якщо ви студент(ка) і маєте бажання дати розгорнуті відповіді на визначенні запитання, будь ласка, напишіть дослідницькій команді [dsh@osvitoria.org] — це буде цінним доповненням.

Долучитися
Поділитися цією статтею