У зв’язку із ситуацією з коронавірусом у Міністерстві освіти і науки переглянули положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади. Відповідний наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції, повідомляють на сайті МОН.

Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус МОН ухвалило рішення не проводити всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності.

Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт можна проводити винятково в заочній або дистанційній формі.

Відповідний наказ МОН про внесення змін до Положення сьогодні зареєстрований у Мін’юсті. Зауважується, що зміни наберуть чинності після опублікування наказу в «Офіційному віснику України». Тому в деяких містах і районах ще в ці вихідні проводили місцеві олімпіади. Зокрема у Краматорську — з російської мови, повідомляє вчителька.

Зазвичай у листопаді-грудні проводиться другий етап олімпіад — районний. Там, де його провели, відзначать дітей, які взяли участь.

Фото Chokniti Khongchum з Pexels.

Поділитися цією статтею