Технічно — так, можлива. Проміжок часу між закінченням навчання на бакалавраті та вступом на магістратуру для студентів, які безперервно та поетапно проходять навчання, закон не врегульовує жодним чином.

Про це в ексклюзивному коментарі для Освіторія.Медіа розповів юрист Олександр Брижак.

Вступні випробування на магістратуру починаються 24 червня, а наказ про зарахування на бюджет видається не пізніше 27 серпня (для бюджетників). Дещо більше такого, так би мовити, підвішеного у повітрі, часу в контрактників: їхні випробування починаються 1 серпня, а набір може тривати до 31 жовтня. 

Поки що порада від юриста така: чоловікам, старшим за 25 років, які планують здобувати вищий рівень освіти, необхідно мати при собі документальне підтвердження подання-прийняття документів на магістратуру (з позначкою закладу вищої освіти або інші докази подання документів). Уже нині можна отримати підтвердження реєстрації для вступу на магістратуру (вона триває до 29 травня). А ось диплом бакалавра випускники матимуть на руках зазвичай у червні, тобто їхній освітній процес все ще триває.

Також можна взяти витяг/довідку від ЗВО про проходження вступних випробувань (із датами та місцем проведення іспитів) тощо. Наприклад, тим, хто цього року вступає на магістратуру на держбюджет під час основної сесії, вже з 20 липня можна демонструвати результати. Якщо вони є високими та конкурентоздатними — це підстава дочекатися зарахування.

Читайте також: Мобілізація: 9 відповідей на непрості питання

Поділитися цією статтею