— Навряд чи ми повернемося до тестових форм у паперовому варіанті, — сказала Тетяна Вакуленко під час виступу на освітньому фестивалі «Вчителі майбутнього» у Львові. — Папір залишиться в Українському центрі оцінювання якості освіти хіба для невеличких моніторингових досліджень, зокрема для 4-го класу.

Очільниця УЦОЯО переконана: повертатися до паперових тестувань немає сенсу. Натомість варто вдосконалювати комп’ютерні тестування: збільшувати час для виконання завдань та додавати більше запитань відкритого типу. Розмірковуючи про перспективи розвитку НМТ, Тетяна Вакуленко пояснила:

— Це мають бути повноцінні онлайнові оцінювання, хорошої тривалості, які передбачатимуть відкриті завдання, аудіювання, з розгорнутою формою відповіді. А також мають бути правильні хороші порогові бали. Має бути поріг, який покаже, що людина готова до отримання вищої освіти, — додала вона. Однак застерегла, що навряд чи наступного року ми матимемо сприятливі умови для проведення саме таких повноцінних онлайн-тестувань.

Нагадаємо, у Львові триває найбільший освітній фестиваль «Вчителі майбутнього», організований ГС «Освіторія» та Холдингом емоцій «!FEST».

Поділитися цією статтею