40 % опитаних не згодні щепитися від коронавірусу навіть за умови, що це буде безкоштовно. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

55 % готові особисто зробити щеплення від коронавірусу, якщо вакцина буде безкоштовною (40 % — не готові, 5 % — не визначились).

Якщо вакцина буде платною, охочих зробити щеплення менше — 35 %, а 57 % не будуть робити його в такому разі.

Опитування проводилося 28–30 листопада 2020 року серед 2 500 респондентів з усієї України, крім тимчасово окупованих територій, методом опитування CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка опитування — від 0,95 до 2 %.

Кількість охочих зробити щеплення проти коронавірусу протягом останніх місяців дещо зросла.

Згідно з опитуванням КМІС від 7–11 серпня, лише 47% українців готові були зробити безкоштовне щеплення, 42% відмовлялися це робити. З тих українців, які відмовлялися робити щеплення, 33% тоді заявили, що небезпека від коронавірусу є перебільшеною, 21% побоювалися, що під виглядом вакцинації їм зроблять «щось інше», а 17% назвали себе противниками щеплень.

На сторінці «Освіторії» у Facebook триває опитування «Чи будете ви робити щеплення своїй дитині від COVID-19, коли вакцина проти цього вірусу стане доступною в Україні?»

Результати оголосять у п’ятницю 4 грудня.

Фото: https://ua.depositphotos.com

Поділитися цією статтею