Працівників освіти, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році, за їхнім бажанням, щеплюватимуть вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech, що надійшла до України 25 березня 2021 року. Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

«Дякую своїм колегам з Міністерства охорони здоров’я за те, що підтримали позицію щодо першочергової вакцинації освітян та працівників, які залучені до проведення ЗНО. Наголошую, що вакцинування відбуватиметься добровільно», — написав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

У МОН запевняють, що працівники освіти, які залучені до ЗНО та мають бажання вакцинуватися, можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти обласних держадміністрацій. Вони своєю чергою узагальнять списки та передадуть їх регіональним координаторам з вакцинації для подальшого детального планування.

Освітян вакцинуватимуть організовано мобільними бригадами з імунізації. За координацію процесів, формування списків охочих вакцинуватися та планування графіка виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації.

«Ковід ковідом, але життя триває. Нам треба проводити ЗНО, щоб наші діти закінчували школи, вступали до університетів, реалізовували свої мрії. Тому проведення ЗНО є дуже важливим процесом. Відповідно, наш обов’язок — захистити тих, хто залучений до проведення оцінювання, тому закликаємо освітян вакцинуватися і бути в безпеці», — зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Через 28 днів після щеплення першою дозою працівників сфери освіти, які матимуть бажання щеплюватися, вакцинують другою дозою з тієї ж партії вакцин CoronaVac. Тобто, за кожною особою, щепленою першою дозою, буде зарезервована друга доза із цієї ж партії.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею