Підвищення зарплати вчителям у січні та квітні анонсував очільник Міністерства освіти і науки Оксен Лісовий, виступаючи в прямому ефірі 1+1. Тож днями у деяких виданнях почали згадувати ці слова, а педагоги — очікувати збільшення зарплатні. Що з ним відбувається наразі – прокоментували в МОН.

Освіторія. Медіа отримало офіційну відповідь міністерства з цього питання.

«Підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери мало відбуватися в межах загального підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду і відповідної зміни усієї єдиної тарифної сітки. Відповідне рішення ухвалює уряд за поданням Міністерства економіки України. Для отримання детального розʼяснення цього питання рекомендуємо звернутися в Міністерство економіки України, адже це не входить у повноваження Міністерства освіти і науки України», – прокоментували там.

Запит для роз’яснення ситуації вже був надісланий до Міністерства економіки України.

Раніше таке підвищення було закладено Пояснювальною запискою до проєкту Державного бюджету України на 2024 рік та передбачено видатки на «встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 січня 2024 року у розмірі 3195 грн, а з 1 квітня 2024 року — 3600 грн».

Як пояснив юрист Олександр Брижак, підвищення посадового окладу з 01 січня та 01 квітня 2024 року також передбачалося проєктом постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

КМУ не прийняв цей проєкт постанови у вищевказаному вигляді. Прийнята від 12 січня 2024 року постанова КМУ «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» встановлює наступне: «Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2024 р. розраховуються, виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду 3195 гривень». Тобто відсутнє підвищення посадового окладу з 1 квітня 2024 року.

Поділитися цією статтею