Старшокласники мають розуміти, що вивчення предметів природничої й іншомовної галузей є затребуваним. Саме так пояснює цьогорічне нововведення Тетяна Вакуленко, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Про це вона розповіла у своєму великому інтерв’ю для «Освіторія.Медіа».

«Мені здається, що потреба включення до блоків НМТ предметів на вибір вступника є очевидною. Адже важливо враховувати індивідуальні інтереси абітурієнтів і в тому, що вступ на кожну спеціальність потребує опанування особами певних предметних компетентностей, і в тому, що має бути зв’язок зі шкільною освітою. Старшокласники мають розуміти, що вивчення предметів природничої й іншомовної галузей є затребуваним. З огляду на те, в які терміни відбувалися підготовлення вступних випробувань у 2022 році, ми б не змогли забезпечити тестування з усієї лінійки традиційних предметів ЗНО. А в цьому році ми просто зобов’язані надати учасникам можливість обирати один із предметів. Тож ще до того, як завершилися минулорічні сесії оцінювання, ми вже почали працювати над цим завданням», — пояснює експертка.

Також Тетяна Вакуленко прокоментувала, чому цьогоріч історію України вирішили зробити необов’язковою. А ще більше про відмінності НМТ 2022 та НМТ 2023 читайте у великому матеріалі. 

Поділитися цією статтею