Вже цього тижня вчителі України зможуть обрати підручник для 2-го класу, за яким навчатимуться всі діти НУШ у 2019–2020 році. Серед претендентів — підручник Quick Minds 2 for Ukraine — наступний рівень успішного курсу для першачків, який обрали більш ніж 25 % вчителів усієї країни. Не пропустіть свій шанс проголосувати за цей підручник та отримати його за держзамовленням для вашої школи!

Готуючись до 2-го класу, автори курсу зібрали відгуки від учителів, які наразі працюють за Quick Minds 1 for Ukraine. Ретельно проаналізувавши фідбек, ми розробили Quick Minds 2 for Ukraine не тільки в повній відповідності до програм і стандартів НУШ, а й таким, що відповідає реаліям українських шкіл та умовам навчання.

Протягом минулого та цього навчальних років понад 200 вчителів та 5 тисяч учнів працювали за Quick Minds 1 та 2 for Ukraine спільного виробництва Cambridge University Press та компанії «Лінгвіст». Відповідно до зібраних відгуків, підручник був адаптований до потреб українських вчителів та згідно з вимогами програми НУШ. У результаті, у 2018–2019 навчальному році комплекс став улюбленим для 25 % вчителів України, які працюють у перших класах за програмою Нової української школи. Саме так, держава забезпечила чверть учителів з усієї країни.

Більшість з них відзначає ефективність сучасної методики навчання, що лежить в основі Quick Minds, системність побудови уроків, різноманітність завдань. Особливо подобається педагогам книга для вчителя, адже це — не лише ключі для завдань, а й методичні розробки і покрокові плани кожного уроку з додатковими завданнями та поясненнями.

Як Quick Minds розвиває навички майбутнього

Яким буде життя через 10 років? Ми не можемо ні уявити, яких обертів набере розвиток науки і техніки, ні підготувати молоде покоління до професій, котрі лише з’являться в майбутньому. Що ми можемо зробити як вчителі молодших класів, то це прищепити учням ті життєві компетенції, котрі залишаться актуальними надовго, — так вважає команда дослідників Cambridge University, що на сьогодні не має аналогів у дослідженні цієї теми.

  • Критичне та креативне мислення

Часто курси англійської мови побудовані з основним акцентом на заучуванні слів та конструкцій, а от завдань типу problem solving не так багато. Саме тому Quick Minds for Ukraine для 2-х класів можна назвати підручником нового покоління, адже завдання спрямовані не лише на вивчення мовленнєвих одиниць, а й на застосування мови як інструменту для вирішення завдань, спрямованих на розвиток критичного та креативного мислення, а саме: зіставлення, поєднання елементів, аналіз і синтез, класифікація, використання уяви та уваги, гіпотетичне мислення, трактування понять тощо.

  • Уміння вчитися, комунікативні навички, робота в команді, соціальні компетенції

Life Long Learning — це навичка, необхідна для адаптації сучасних дітей до майбутнього, — вміння організувати свою роботу, розуміння своїх успіхів і виявлення прогалин у навчанні, а основне — це практичне застосування набутих навичок для подальшого розвитку. Якщо ж ідеться про учнів молодших класів, то використання мови проявляється в комунікативних ситуаціях, зокрема в іграх та інтерактивних завданнях, що завершують кожен урок підручника Quick Minds. Варто зазначити, що наскрізна лінія підручника — це анімовані історії, функція яких — розвиток соціальних та моральних цінностей.

  • Емоційний розвиток, цифрова грамотність, мовні навички

Самі лише мовні навички не можуть бути самоціллю уроків. Тобто, результат навчання на уроках англійської мови в НУШ — це не тільки рівень знань учнів у сфері мови, а й формування повноцінної особистості, здатної застосувати знання задля участі в комунікативній ситуації чи вирішення життєвого завдання відповідно до своєї вікової категорії (більше про Life Skills у молодшій школі — тут ).

Як замовити?


Повний комплект основних компонентів Quick Minds 2 for Ukraine (книга для учня, робочий зошит для учня, книга для вчителя, аудіо), а також додаткові компоненти (книга ресурсів із цікавими розробками, флешкарти, зошит для прописів, інтерактивний онлайн-додаток) створюють умови для збалансованого розвитку всіх мовних навичок та життєвих компетенцій, однак унікальність курсу полягає в широкій методичній підтримці, що значно полегшує роботу вчителя. Quick Minds — це не лише підручники, а й розроблені календарно-тематичні планування, відеоогляди книг з порадами для їх використання, щомісячні вебінари від методиста видавництва Кембриджського університету, лайв-сесії на сторінці видавництва, численні конференції, семінари і воркшопи, як масштабні, так і за запитом.

Вже цього тижня вчителі мають можливість ознайомитися з підручниками для 2-го класу за державним замовленням НУШ.

Вчителі можуть ознайомитися з електронними версіями підручників з 25 лютого по 4 березня, а вже 4 березня офіційно замовити підручники для школи. Книги для ознайомлення вже доступні на сайті ІМЗО. Шукайте серед претендентів підручник автора Пухта видавництва Cambridge University Press.

Підручник обирається рішенням педагогічної ради, яке передається у відповідний відділ місцевого управління. Важливо: переконайтеся, що ваш завуч, директор або бібліотекар зробив правильне замовлення! Проконтролюйте вибір підручників у своїй школі і передайте колегам!

Обираючи Quick Minds for Ukraine, учителі обирають автентичні матеріали, підкріплені досвідом команди професіоналів з Кембриджа, а також потужну методичну підтримку від представників видавництва в Україні.

Поділитися цією статтею
Автор: