Почесним послом VІI Чілдрен Кінофесту став музикант, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Оь що про свою особливу місію каже сам фронтмен гурту:

«Скільки я себе пам’ятаю, любив кіно і мультики. Любив їх малим у кінотеатрах і терпів, коли закінчаться новини по тв. Вважаю себе кіноманом і, водночас, зовсім не знаюсь на кіно. Єдине, що я знаю напевне — стрічки й книжки з мого дитинства зробили мене тим, хто я є. Мої вчинки, продиктовані вчинками героїв дитячих фільмів, мої, часом утопічні, мрїї, схожі на їхні мрїї.

За роки вже дорослого життя на самоті та гастролей сформувався мій смак до певних жанрів, і я не уявляю ким би був без них, чи написав би бодай щось. Саме тому я маю за честь підтримати цю чудову ініціативу! Не зупиняйтесь ніколи: «маленькі ми» чекають на це чудо і відчайдушно хочуть натхнення, сміху, сліз і просто кольорового щастя під назвою кіно».

Щороку фестиваль підтримує Посол, який популяризує ідеї якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні. Послами фестивалю в різні роки були співаки Фагот, Джамала, Дмитро Шуров, актор і кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, письменниця Катерина Бабкіна та правозахисниця і письменниця Лариса Денисенко.

VІІ Чілдрен Кінофест пройде в Україні з 29 травня по 7 червня 2020 року та охопить понад 20 міст. Розклад можна подивитися ТУТ.

У жовтні в рамках фестивалю був оголошений Четвертий конкурс дитячих короткометражних фільмів, участь у якому можуть брати діти віком від 7 до 14 років. Десять найкращих фільмів будуть показані в містах — учасниках фестивалю 6 червня. Дедлайн подання конкурсної роботи — 26 квітня 2020 року (включно).

Протягом року в рамках кіноклубного проєкту «Кіноклуби» усі охочі можуть отримати стрічки з програми Чілдрен Кінофесту минулих років для безкоштовної демонстрації в школах, бібліотеках та вільних просторах.

Чому символ фестивалю — совеня?

Совеня Чарлі — логотип, символ і талісман Чілдрен Кінофесту. Персонаж створений на основі малюнка 7-річного Артема Рассаднікова з Донецька. Чарлі названо на честь великого Чарлі Чапліна. Із Совеням Чарлі можна подружитися на Facebook — він любить дивитися кіно і багато про нього розповідає, вигадує конкурси та дарує подарунки переможцям, відповідає на всі питання і завжди в курсі останніх новин фестивалю.

Поділитися цією статтею