Через проблеми з постачанням електроенергії заклади освіти не можуть повноцінно здійснювати очне навчання.

Про це йдеться в аналітичному висновку щодо проведення навчального року в складних умовах, який оприлюднив освітній обудсмен Сергій Горбачов.

В Офісі освітнього омбудсмена підкреслюють, що під час повітряних тривог перебування в укритті без світла й, можливо, без опалення стає випробуванням та певною загрозою для здоров’я.

Водночас під час дистанційного навчання також виникають проблеми. Не всі вчителі й викладачі можуть здійснювати дистанційне навчання у синхронному режимі — проводити онлайн-уроки та лекції, а здобувачі освіти мають проблеми з підключенням до інтернету під час приєднання до онлайн-уроків, своєчасним виконанням та надсиланням онлайн-завдань педагогам.

Також зазначається, що поки питання як визначення освітніх втрат, так і їхньої подальшої компенсації в Україні не вирішено.

З огляду на це, в Офісі освітнього омбудсмена пропонують органам влади надати розроблені та зрозумілі інструменти для проведення моніторингових досліджень на рівні області, району, ОТГ, міста чи навіть закладу освіти і розробити та реалізувати Українську стратегію компенсації освітніх втрат.

Окрім того, в Офісі освітнього омбудсмена закликали всіх небайдужих надавати пропозиції щодо забезпечення прав учасників освітнього процесу.

Поділитися цією статтею