Влада Південної Кореї через новий спалах COVID-19 перенесла відновлення навчання у школах. Як повідомляє CBS News, у перші десять днів травня добовий приріст хворих досяг 35 осіб.

Навчальний рік у Південній Кореї стартує в березні. У цьому році його довелося відкласти у зв’язку з пандемією. Відкрити школи планували 13 травня. Міністерство освіти сподівається, що повернутися до занять школярі зможуть в найближчі кілька тижнів.

Минулого тижня мерія Сеула в рамках підготовки до відкриття шкіл послабила режим соціального дистанціювання і відкрила для відвідувачів міські бібліотеки. При цьому не всі учні та їхні батьки підтримали рішення міносвіти про відновлення уроків. На сайті уряду Південної Кореї була опублікована петиція з проханням не відкривати школи так рано. Її підписали понад 15 тисяч осіб. Південнокорейські старшокласники, як повідомляє Voice Of America, також скаржаться, що постійні зміни планів з боку влади заважають їм зосередитися на підготовці до іспитів та будувати плани на вступ до вишів.

Новий осередок зараження COVID-19 в країні виявили після того, як на початку травня молодий чоловік з коронавірусом відвідав велику кількість барів і клубів у розважальному районі Ітхевон, що в Сеулі. Там від нього заразилися кілька десятків людей, у тому числі жителі інших міст. Коронавірус підтвердився у 93 осіб, які відвідували нічні заклади в цей період. На думку влади, кількість заражених найближчим часом продовжить рости. Адміністрація Сеула вже склала приблизний список людей, які відвідували бари та дискотеки району на початку травня, але встановити зв’язок і протестувати багатьох поки неможливо.

Поділитися цією статтею
Автор: