Більшість викладачів у різних країнах погоджуються з тим, що дистанційне навчання не є повноцінною заміною присутності в класі, показало дослідження McKinsey.

Компанія McKinsey із США провела всесвітнє опитування щодо того, як вчителі оцінюють вплив COVID-19 на своїх учнів. Результати показали, що більшість вчителів відчувають, що їхні учні постраждали внаслідок пандемії і що розрив у навчанні між державними та приватними школами збільшився. Викладачі також стурбовані тим, що стрес та ізоляція під час онлайн-навчання спричиняють проблеми психічного здоров’я серед молоді.

Опитування показало, що деякі сегменти учнівства постраждали особливо сильно. Вчителі всіх країн повідомили про дещо більші втрати у навчанні для молодших класів (2,2 місяця втрачено для початкової школи проти 1,7 місяця для старшої). Економічний статус теж має значення. Вчителі шкіл, де понад 80 % учнів проживають у родинах за межею бідності, повідомили про втрату в навчанні в середньому 2,5 місяців порівняно із зафіксованою втратою 1,6 місяця в школах, де понад 80 % родин учнів мають достаток вище за межу бідності. Ідеться про те, що на момент опитування школярі показували рівень знань, який від них очікувався раніше на відповідний термін.

Учні в країнах з низьким та середнім рівнем доходу постраждали найбільше. Дослідження показало, що припинення роботи шкіл у середньому тривало в тих країнах, де уряди мали менший потенціал для впровадження дистанційного навчання.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею