Директори столичних шкіл мають посилити контроль за дотриманням рівня вакцинації у своїх колективах. Зокрема, всі заявлені щеплення мають бути підтверджені відповідними документами, а за подання неправдивої інформації директори нестимуть особисту відповідальність, повідомляється на сайті КМДА.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Наразі Київ — лідер із вакцинації працівників освітньої галузі. Проте група контролю за дотриманням протиепідемічних заходів виявила, що в одній зі столичних шкіл заявлений рівень вакцинації працівників закладу освіти не відповідав реальному», — розповів Валентин Мондриївський.

Йдеться про середню загальноосвітню школу, у якій з тих чи тих причин працівники закладу не змогли пред’явити підтвердження вакцинації.

«У разі, якщо до 5 жовтня ситуацію не виправлять, а директор школи не пред’явить підтвердження вакцинації у 80% працівників школи, ми вимушені будемо перевести учнів на дистанційну роботу. За партами залишаться тільки учні 1–4-х класів відповідно до рішення центральної влади», — підкреслив Валентин Мондриївський.

Він додав, що наразі найголовніше завдання директорів усіх столичних шкіл та дитячих садочків — убезпечити свої колективи від захворювання на COVID-19. У разі невиконання цих вимог заклади освіти будуть змушені працювати з певними обмеженнями. А за подання недостовірної інформації директори нестимуть особисту відповідальність.

Поділитися цією статтею