Команда «Інженерного тижня» розробила чат-бот «Воби2», який навчає, як протистояти небезпекам воєнного часу. Програма постає у форматі гри і була створена саме для дітей і підлітків.

Скористатися чат-ботом можна за посиланням.

«Воби2» постає у формі гри: має три тематичні рівні, у кожному з яких — від 20 до 30 запитань. Кожне питання містить 2−4 варіанти відповідей. Після того як гравець обирає один з варіантів, бот або підтверджує його правильність у форматі короткого коментаря, або (також у форматі короткого коментаря) пояснює, чому відповідь є неправильною і яку, натомість, потрібно було обрати. Коментарі чат-бот супроводжує тематичними ілюстраціями.

Наразі «Воби2» навчає, як має діяти цивільне населення під час: повітряної тривоги, комендантської години (і в разі її порушення), перебування поряд з місцем вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів, руйнування будинку та потрапляння під завали, проживання на тимчасово окупованих територіях, перебування в заручниках або полоні тощо. Окремо подані теми надання першої домедичної допомоги, евакуації та повернення до деокупованих населених пунктів.

«Актуальність створення такого чат-бота саме сьогодні не викликає питань. Нещодавні масовані ракетні атаки, здійснювані росією проти України, укотре доводять, що небезпека триває. Та збереження нашого життя залежить не тільки від вправної роботи Збройних Сил України, а й від дій кожного з нас, хто нині перебуває в тилу. Наша мета незмінна — ми маємо вистояти, а для цього, зокрема, варто знати, як поводитися в разі тих чи інших небезпек воєнного часу. Своїм особливим завданням команда «Інженерного тижня» вважає надати можливість дітям і підліткам долучитися до отримання необхідних знань щодо дій цивільного населення в умовах війни за допомогою близького молоді формату — чат-бота. «Воби2» — не теоретик, а практик з питань захисту цивільного населення. До цього закликає і своїх читачів», — зазначають розробники програми.

Більше можна дізнатися за посиланням.

Поділитися цією статтею