В Івано-Франківській, Львівській та Одеській областях з 14 березня відновлюють освітній процес. Тернопільська область та Волинь наразі розглядають це питання, але конкретних дат поки не називають. Дітей, які тимчасово переїхали з інших регіонів, також рекомендують долучити до навчання за згодою батьків.

На Івано-Франківщині запускають освітній процес у школах, коледжах та училищах у дистанційному форматі. Про це написали на офіційній сторінці освітнього департаменту у Facebook.

Також в області розпочали реєстрацію на навчання учнів, які переселилися з інших областей.

У місцевому департаменті освіти новоприбулих просять заповнити форму:

Також з 14 березня організовує навчання Львівщина, повідомляють на сторінці Департаменту освіти і науки ЛОДА.

Навчання буде організоване в залежності від ситуації в місцевості, де розташовано заклад, безпечно для дітей. Школам пропонують обрати, за погодженням з військово-цивільною адміністрацією, одну з таких форм навчання:

а) очну або змішану (з урахуванням виконання працівниками закладу освіти заходів та завдань, що визначені військово-цивільною адміністрацією);

б) дистанційну (з використанням єдиної для закладу навчальної платформи).

До навчання в закладі освіти незалежно від обраного формату рекомендують долучити також дітей шкільного віку з родин, які тимчасово проживають у населеному пункті, де цей заклад розташований (за згодою батьків).

Для тих, хто не може відвідувати школу або долучитись до дистанційних занять у конкретному освітньому закладі, пропонують Дистанційну школу «Вчитись просто». Викладатимуть на волонтерських засадах педагоги області. Виконані учнями завдання перевірятимуться, а результати обліковуватимуться. Рідні та учні цієї школи отримають витяг з електронного журналу з оцінками для подання в заклад освіти за постійним місцем проживання.

Для учнів 7–11-х класів дистанційна школа розпочинає навчальний процес 14 березня. З 21 березня навчатись у школі зможуть учні 5–6-х класів.

Зареєструватись для навчання в Дистанційній школі можна за посиланням.

Одещина планує відновити навчання з 14 березня. Рішення про початок навчання Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації опублікував у Facebook. Поки що школярів навчатимуть дистанційно.

Також кожен заклад освіти має забезпечити можливість долучення до освітнього процесу дітям, які тимчасово переїхали на Одещину у зв’язку з воєнними діями на території України, наголошують у департаменті освіти і науки.

Тим, хто не може піти в школи за місцем тимчасового проживання, пропонують скористатися каналом дистанційної освіти Рішельєвського ліцею та сайтом Одеської академії неперервної освіти. У розділі «Школа в цифровому світі» можна знайти навчальні матеріали, які постійно оновлюватимуться.

Також у Департаменті освіти і науки Одеської облдержадміністрації рекомендують з 14 березня розпочати дистанційне навчання в училищах та коледжах.

Тернопільська область розглядає відновлення навчання в дистанційному форматі, повідомляють на сторінці ОДА. Таке рішення буде прийняте військовою облдержадміністрацією за умови безпечної ситуації на території Тернопільської області.

Діти, які прибули до області з міст, де ведуться активні бойові дії, також будуть залучені до освітнього процесу.

На Волині наразі напрацьовують пропозиції щодо організації навчального процесу, повідомляє Волинська ОДА. Там планують організувати віддалену форму з елементами дистанційного навчання. Педагоги даватимуть завдання та прийматимуть виконанні роботи. Адже не рекомендується сильно навантажувати мережу інтернет. Педагогічні колективи на місцях самостійно вирішуватимуть, як організувати навчання.

Поділитися цією статтею