Педагоги трьох британських шкіл почали носити нагрудні відеореєстратори, і це значно покращило дисципліну школярів. Мета новації – фіксувати поведінку учнів та як вони спілкуються з педагогами.

Всі педпрацівники, які носять на собі відеокамери, мають на одязі позначку про те, що може проводитися відеозапис, передає Schools Week.

Директор одного з навчальних закладів Лондона, в якому запровадили таку практику, Ларрі Девіс повідомляє, що це запобігає неналежній поведінці з боку учнів, оскільки вони знають, що їхні дії можуть бути зафіксовані на камеру. З часу використання відеореєстраторів діти стали поводитися набагато краще. При цьому, зазначив він, з боку учнів досі не надходило жодних скарг через постійну відеозйомку.

Міністерство освіти Великої Британії заявило, що не збирає інформацію про використання відеокамер у школах і вважає, що установи мають право самостійно обирати форми контролю поведінки учнів, якщо вони не суперечать законодавству.

https://schoolsweek.co.uk

Відеоспостереження у школах

Слід зазначити, що і в Великій Британії, і в Україні, і в більшості країн фото- й відеофіксація дій дітей закладами освіти дозволяється лише за згодою батьків.

Інша справа, що часто відеозйомку з різними цілями ведуть самі школярі – зокрема, знімаючи вчителів на уроках.

Чи можна знімати вчителя на уроці? В Україні жоден закон цього не забороняє прямо. Але є стаття проти таємного фото/відеоспостереження за людьми – пункт 3 статті 307 Цивільного Кодексу України.

Також відеоспостереження може заважати проведенню уроку, відволікати однокласників від навчання. У цьому разі вчитель чи адміністрація школи має повне право заборонити відеозйомку, передає Всеосвіта.

А чи впровадили б ви нагрудні відеореєстратори на педагогах свого закладу освіти?

Поділитися цією статтею
Автор: