Спільний проєкт «Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді» об’єднає закарпатських вчителів та учнів зі школярами сходу України. Подати заявку на участь можна тут.

Проєкт — продовження ініціатив, якими Британська Рада підтримує реформу середньої освіти «Нова українська школа». Він триватиме з червня 2019 року по лютий 2020 року в партнерстві з Міносвіти України та за фінансової підтримки Посольства Великої Британії. 

Мета — підтримати можливість шкіл Закарпаття, Донеччини та Луганщини ефективно вести освітній процес та розвивати в молоді вміння та ентузіазм соціальної активності. Організатори сподіваються, що завдяки проєкту зросте соціальна згуртованість та стійкість, молодь залучиться до суспільного життя громад.

Учасниками зможуть стати 4000 учнів та 400 вчителів із 10 загальноосвітніх шкіл Закарпатської області та 30 загальноосвітніх шкіл Донецької та Луганської областей.  

Проєкт складається з трьох напрямків: «Learning Hub», «Підвищення кваліфікації вчителів», «Активні Громадяни».

Learn English, Homepage, UA-YP, BritishCounsil

Зокрема, планують започаткувати в школах позакласне навчальне середовище «Learning Hub», де молодь зможе набувати впевненості у спілкуванні англійською мовою, розвивати критичне мислення, вчитись ефективно комунікувати, вести діалоги, дебати тощо.

Вчителі зможуть підвищити свою професійну майстерність, а групи активних громадян об’єднаються навколо шкіл-учасниць, щоб втілити соціальні проєкти.  

Цільова аудиторія: 
– керівники і вчителі шкіл; 
– учні та батьки; 
– соціально-активні та зацікавлені мешканці громади. 

Детальна інформація та форма подання заявок від шкіл доступна на сайті Британської Ради в Україні. 

Останній термін подання заявок — 11 червня 2019 року.  Із запитаннями можна звертатись на адреси: uaep@britishcouncil.org.ua або activecitizens@britishcouncil.org.ua. 


Британська Рада — міжнародна організація Великої Британії, яка поглиблює світові культурні зв’язки та освітні можливості. Працює в більш ніж 100 країнах світу у сферах мистецтва та культури, англійської мови, освіти та громадянського суспільства. 

Поділитися цією статтею