Вчора, 2 серпня, в Україні стартував традиційний благодійний проєкт «Шкільний портфелик». Кожен з нас може допомогти дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей, яким бракує коштів, аби придбати все необхідне до 1 вересня. Таку благодійну справу в міжнародному благодійному фонді «Карітас України» роблять 21 рік поспіль. До ініціативи приєднались IT-компанія SoftServe та найбільший онлайн-ритейлер ROZETKA.

Італійська традиція підвішувати каву, тобто залишати оплачений напій для тих, хто не в змозі себе потішити смачним напоєм, вже давно заполонила світ. Адже це не просто пожертва, а делікатна анонімна допомога, в якої немає ані краплі зверхності. 

Але радість дорослого, що отримав каву, певно, не зрівняти з радістю дитини, яка навіть не очікувала на обнови. Як «підвісити» для таких хлопчиків та дівчаток новенькі шкільні рюкзаки та канцелярські набори? Речі не треба розшукувати по магазинах та шкільних базарах. Достатньо обрати один з трьох варіантів по кишені на сайті rozetka.ua: шкільний рюкзак і пенал (189 грн), канцелярський набір (200 грн) та всі три позиції разом (389 грн). Потрібно обрати доставку кур’єром, вказати адресу фонду «Карітас України» та оплатити набір карткою на сайті. Організатори розподілять «підвішені» набори по всім регіонам. 

Звісно, якщо є велика потреба в благодійності або йдеться не про особу чи родину, а про компанію, можна сплатити за будь-яку кількість таких наборів. Скажімо, від SoftServe уже передали дітям, що живуть у складних обставинах, близько 1000 портфеликів та наборів канцелярії.

До канцтоварів входять аж 19 видів речей: різні зошити, кулькові ручки, олівці, фарби, ножиці, клей, альбом, пластилін тощо.  

Благодійна акція триватиме по 21 серпня 2021 року.  

Поділитися цією статтею