Фонд Білла і Мелінди Гейтс планує за наступні 5 років вкласти в освіту США  $1,7 млрд. Організація вже 17 років виділяє кошти на освітню діяльність, однак наразі планує виокремити для себе нові пріоритети, спираючись на досвід та на сучасні тенденції. Про це Білл Гейтс заявив під час виступу на освітній конференції у Клівленді. 

Основною проблемою в освіті США Гейтс назвав низький відсоток учнів, які би продовжували навчання у ВНЗ після закінчення школи. Це негативно впливає на економіку країни, а отже потребує чіткого розуміння, які саме аспекти варто покращити, щоб усунути такі негативні наслідки.

  • Фонд планує самостійно займатися збором даних щодо ефективності тих чи інших освітніх ініціатив, не спираючись на рейтинги й оцінки, які проводять працівники шкіл самостійно.
  • Акцент у розробці ініціатив робитиметься на конкретні потреби окремих шкіл, а не з урахуванням загального стану по всій країні. У кожному штаті свої освітні проблеми.
  • Фонд займеться розробкою навчальних планів та питанням відповідності професійної підготовки освітян необхідним сучасним стандартам.
  • Значна увага приділятиметься розробкам ініціатив у приватних школах США. На відміну від державних вони дозволяють робити навчальний процес більш гнучким та краще пристосованим до навчання дітей з особливими потребами.
  • Збільшення доступності освіти для всіх, особливо для представників національних та етнічних меншин.

Гейтс наголосив, що основним завданням Фонду є те, щоб через 5 років кожен учитель мав доступ до навчальних матеріалів та інструментів, які відповідають освітнім стандартам і викликам сучасності.

 

Поділитися цією статтею