Вже з середини квітня ви зможете побачити на вулицях Києва яскравий автобус-бібліотеку, де кожна дитина зможе стати пасажиром, якому замість квитка підберуть найцікавішу у світі книгу чи планшет з освітніми цікавинками. Вже протягом двох років і саме через гру освітній хаб «Книжкобус» розбурхує інтерес дітей до читання.

У минулому житті «Книжкобус» був звичайнісіньким автобусом «Київпастрансу», а от сьогодні його не впізнати. Непримітні стіни стали яскраво-жовтими, на даху — динаміки, всередині — сотні сучасних книг та обожнювані дітьми гаджети (від смартфонів до планшетів) з освітніми іграми, справжнісінький дискобол і плазма.

— За 2 роки ми встигли завітати більш ніж до 80 шкіл Києва і Київської області та здійснили понад 100 виїздів до парків, — кажуть очільники проекту, які прищеплюють дітям любов до книг. — У середньому автобус відвідує 3–4 школи за тиждень, а в теплу пору та період канікул — фестивалі та парки. Щоб запросити нас до своєї школи, просто заповніть заявку.

Що відбувається у «Книжкобусі»?

Тут діти поринають у світ пізнавальної та цікавої літератури, виконують завдання та квести на розвиток читання. З учнями працюватимуть методисти, які проведуть цікаві уроки у класах з фінансової грамотності, розкажуть секрети про відомих особистостей, обговорять зі школярами природні явища.

Програма розрахована на учнів молодшої школи, але є цікаві уроки для учнів середньої школи.

Поділитися цією статтею