Міністерство освіти і науки запускає спільно із платформою онлайн-курсів Prometheus безкоштовний курс із протидії булінгу. Про це, як зазначає прес-центр МОН, оголосив заступник міністра Роман Греба під час конференції «Цькування у шкільних колективах (булінг): політики і практики запобігання та подолання», що відбулася 26 жовтня 2018 року.

Курс планується запустити вже на початку 2019 року. До його розробки було залучено спеціально створену робочу групу при міністерстві, яка наразі займається підбором необхідного матеріалу. За кілька місяців курс уже буде представлено громадськості.

Роман Греба також зазначив, що за даними психологічної служби системи освіти, у 2017 році в українських школах було понад 100 тис. звернень до психологів від учнів, вчителів, батьків щодо цькування.

За результатами дослідження ЮНІСЕФ в Україні, у 2017 році 67% дітей у віці від 11 до 17 років стикалися з випадками цькування у школі.

На конференції «Цькування у шкільних колективах (булінг): політики і практики запобігання та подолання» також виступили експерти з Литви, Фінляндії та Швеції, які розповіли про практики вирішення питань булінгу у своїх країнах. Під час заходу також було обговорено проблему цькування всередині педагогічного колективу; різницю термінів «булінг» та «мобінг»; практику створення ШСП (Шкільних служб порозуміння) тощо.

Поділитися цією статтею