Безоплатний естонсько-український проєкт з надання психологічної та психотерапевтичної допомоги мешканцям України Spokiy (Спокій) стартував на початку жовтня. 

Як це працює?

Спершу діагностується стан психічного здоровʼя. Діагностують фахівці естонської клініки DocuMental: онлайн-опитувальник для оцінки психологічного стану базується на вимогах Міжнародної класифікації хвороб (МКХ-10). Друга частина — фахові консультації українських психологів та психотерапевтів. В рамках проєкту допомогу надають більше 15 психологів, психіатрів та психотерапевтів.

Що потрібно, аби долучитися?

Все, що необхідно мати — інтернет, щоб пройти опитувальник, а також долучитися до відео-конференції. Тривалість однієї консультації 30-60 хвилин. Також є можливість прийти на повторну консультацію.

«Від початку «Спокій» — сервіс для надання психологічної допомоги дорослим. З реалізацією проєкту ми зрозуміли, що запит на підтримку неповнолітніх не менший: дуже багато дітей живуть у реаліях війни. І мова не лише про бойові дії як такі: вимушене переміщення, зміна ролі батьків, втрати у родині, та інші стреси — діти потребують підтримки та допомоги», — зазначає координаторка проєкту Леся Кондратюк.

Для дітей до 14 років обов’язкова присутність на консультації ще й законного представника.

Отримати психологічну допомогу

Поділитися цією статтею