На жаль, не всі українці можуть дозволити собі оплатити послуги професійного психолога. Але всі вони заслуговують на психологічну підтримку й піклування. Тому Глобальний договір ООН в Україні запустив проєкт «Mental Help», щоб зробити психологічну допомогу для українців доступною та зручною. Його мета — надати безкоштовні психологічні послуги людям, які постраждали від війни росії проти України.

Воєнна агресія Росії завдала непоправних наслідків не тільки фізичному, а й психологічному здоров’ю українців. За даними міністра охорони здоров’я, 15 млн українців потребуватимуть психологічної допомоги. Серед них — і діти, і дорослі, у тому числі люди літнього віку.

Проєкт «Mental Help» зібрав команду фахових психологів, які готові працювати з усіма українцями, що відчувають на собі психологічні наслідки війни. Від сеансу зі спеціалістом вас відділяють лише кілька кліків.

Як отримати психологічну допомогу?

Взаємодія із психологом відбувається на онлайн-платформі.

  • Зайдіть на наш сайт.
  • Перегляньте профілі психологів і виберіть того, хто найкраще підходить саме вам.
  • У профілі психолога забронюйте точний час приватного сеансу. Для цього заповніть коротку форму зі своїми контактними даними.
  • У зазначений час приєднайтеся до онлайн-зустрічі з психологом через посилання, яке прийде вам на електронну пошту.

Консультація відбуватиметься через застосунки відеозв‘язку Zoom або Google Meet. Усі консультації є безкоштовними та конфіденційними.

Перед сесією із психологом:

  • Занотовуйте питання, які хочете поставити під час сеансу.
  • Переконайтеся, що під час сеансу ви будете в комфортному/безпечному місці.
  • Упевніться, що маєте стабільне інтернет-з’єднання, вимкнені сповіщення та звук на телефоні.

Після сесії:

  • Дайте собі час обміркувати результати сеансу.
  • Виконайте домашні завдання, які ви отримали від фахівця.

Проєкт «Mental Help» було запущено в березні. Його цільовою аудиторією були працівники компаній-учасниць ГД ООН в Україні. За перші три дні проєкту фахівці надали професійну психологічну допомогу понад 300 людям у рамках групових сеансів терапії. Також психологи проєкту провели низку групових тренінгів, зокрема, про самопідтримку та батьківство під час війни. Також вони надавали приватні консультації дорослим і дітям, яким вдалося виїхати із зон гарячих бойових дій.

Якщо ви хочете допомогти проєкту «Mental Help» розвиватися, пишіть на help@globalcompact.org.ua.

Поділитися цією статтею