Аналітики з громадської організації «Опора» розрахували, комбінації яких сертифікатів ЗНО дозволять студентам обирати із більшої кількості спеціальностей. Прочитати детальніше про дослідження можна за посиланням.

Для вступу на більшість спеціальностей (а саме на 82) потрібно мати результати ЗНО з математики як другого обов’язкового предмета. Встановлення результату ЗНО з математики як обов’язкового для вступу на значну кількість спеціальностей, має посилити мотивацію учнів до вивчення цього предмета, а вчителів — до ефективнішого викладання. Далі йдуть біологія (27) та історія України (26).

Що стосується третього предмета, який можна обрати з-поміж двох наданих вишами на вибір, то найчастіше пропонується іноземна мова, фізика та математика. Але оскільки альтернативою фізиці у 51 випадку з 65 є іноземна мова, то абітурієнти складають переважно цей предмет.

«Найбільше варіацій для компонування другого предмета з третім дає математика. Особливо високі шанси для вступу матимуть абітурієнти, які проходитимуть ЗНО з математики, фізики та іноземної мови. Причому радимо складати як третій предмет до математики і фізику, і іноземну мову. Це два взаємозамінні предмети, які Умови прийому найчастіше пропонують на вибір абітурієнтові», — зазначили в організації.

predmety_ZNO_2018

Поділитися цією статтею